Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 400 g gomba (üveges)
- 2 tk kakukkfű
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g rizs
- 150 ml fehérbor
- 1500 ml alaplé vagy víz
- 60 g vaj
- 50 g trappista sajt
- só, bors
Karanténrizottó üveges gombával, trappistával
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 400 g gomba (üveges)
- 2 tk kakukkfű
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g rizs
- 150 ml fehérbor
- 1500 ml alaplé vagy víz
- 60 g vaj
- 50 g trappista sajt
- só, bors
Az olajon magas hőmérsékleten lepirítjuk a gombát a kakukkfűvel, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a rizst, elkeverjük, és felöntjük a borral. Ezután, mintha rizottót csinálnánk, folyamatosan adjuk hozzá az alaplevet. Annyi a különbség, hogy ez a fajta rizs több alaplevet vesz fel. Amikor összeállt, belerakjuk a vajat, a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pár percet állni tálalás előtt.
Tipp: bármilyen gombát használhattok ehhez a recepthez, mirelit változat is tökéletes lesz.
Ha tetszett a karanténrizottó üveges gombával, trappistával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!