Hozzávalók
- 250 g linguini vagy tagliatelle
- só
- 10 szelet bacon
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chili
- őrölt bors
- 150 ml fehérbor
- 40 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
Baconös-fokhagymás tészta
Hozzávalók
- 250 g linguini vagy tagliatelle
- só
- 10 szelet bacon
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chili
- őrölt bors
- 150 ml fehérbor
- 40 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, és megtartunk kb. 100 ml főzővizet.
Egy serpenyőben a kis kockákra vágott bacont zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük. Ha zsírosabb volt a szalonna, akkor egy kevés visszamaradt zsírt nyugodtan leszedhetünk belőle. A zsírba dobjuk az apróra vágott fokhagymát és a felaprított chilit, 2 percig hevítjük, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral, és ha elpárolgott, mehet hozzá a tészta is.
Összeforgatjuk, ráöntjük a főzővizet, megszórjuk a baconnel és a reszelt sajttal, majd alaposan összefőzzük 2-3 perc alatt. Végül megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és kész is vagyunk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a tésztarecept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!