Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
600 g csirke felsőcomb-filé
olaj
1 db leveszöldségcsomag (1 kis db karalábé, 1 kis db zellergumó, 2 fej hagyma
1 szál fehérrépa, 2-3 szál sárgarépa, 4-6 gerezd fokhagyma)
300 ml fehérbor
só, bors
80 g tejföl
1 ek mustár
1 db csirkealaplé-zselé
3 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
500 g makaróni
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Mindenki nagy kedvence a vadas mártás, következzen most egy csirkés verzió, ráadásul szinte mindent megoldunk egy leveszöldség csomagból.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
600 g csirke felsőcomb-filé
olaj
1 db leveszöldségcsomag (1 kis db karalábé, 1 kis db zellergumó, 2 fej hagyma
1 szál fehérrépa, 2-3 szál sárgarépa, 4-6 gerezd fokhagyma)
300 ml fehérbor
só, bors
80 g tejföl
1 ek mustár
1 db csirkealaplé-zselé
3 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
500 g makaróni
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A felcsíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd ugyanabban a lábasban nagy hőmérsékleten enyhén barnára pirítjuk, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és a negyedére forraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a zöldséget, és puhulásig főzzük.

Egy turmixgépbe szedjük a zöldségeket, hozzátesszük a tejfölt, a mustárt, csirkealaplé-zselét, és annyi folyadékkal pürésítjük, hogy egy közepesen sűrű mártást kapjunk. Visszaöntjük a lábasba, hozzátesszük az előpirított csirkét és a babérlevelet, és kb. 10-15 percig rotyogtatjuk alacsony lángon. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és főtt makarónival tálaljuk.

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Ha tetszett a csirkevadas leveszöldségcsomagból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások