Hozzávalók
- 250 g tészta (most racchette)
- 500 g paradicsom
- 2 db közepes padlizsán
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml víz
- 50 ml tészta főzővíz
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 20 g parmezán
- 0.25 db szerecsendió
Hozzávalók
- 250 g tészta (most racchette)
- 500 g paradicsom
- 2 db közepes padlizsán
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml víz
- 50 ml tészta főzővíz
- só, bors
- olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 20 g parmezán
- 0.25 db szerecsendió
A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk,megsózzuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, 50 ml-t megtartunk a főzővízből és leszűrjük. Egy serpenyőben 3 kanál olajon 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk borsozzuk és 1-2 percig pirítjuk.
A Pasta alla Norma tálalása
Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ha az is üvegesre párolódott, felöntjük a vízzel és a tészta főzőlevével. 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a padlizsánt, megszórjuk a felaprított friss bazsalikommal. Belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót. A ragut összekeverjük a kifőtt tésztával és kész is.
Ha tetszett ez az olasz tészta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!