Hirdetés
Húsvéti menü

Pasta alla Norma, a híres szicíliai tészta

Hozzávalók

2
főre
+
250 g tészta (most racchette)
500 g paradicsom
2 db közepes padlizsán
2 tk sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
200 ml víz
50 ml tészta főzővíz
só, bors
olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
20 g parmezán
0.25 db szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pasta alla Norma, a híres szicíliai tészta

Az olasz tradicionális tészták következő receptje ez. Nagyon egyszerű sült padlizsános paradicsomos ragu, amit a legegyszerűbben úgy dobhattok fel, ha egy nem mindennap használt fajtájú tésztát főztük hozzá, mint most én: ezt a teniszütő alakút választottam.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g tészta (most racchette)
500 g paradicsom
2 db közepes padlizsán
2 tk sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
200 ml víz
50 ml tészta főzővíz
só, bors
olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
20 g parmezán
0.25 db szerecsendió
Bevásárlólistához adom

A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk,megsózzuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A tésztát sós vízben al dentére főzzük, 50 ml-t megtartunk a főzővízből és leszűrjük. Egy serpenyőben 3 kanál olajon 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott paradicsomot. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk borsozzuk és 1-2 percig pirítjuk.

A Pasta alla Norma tálalása

Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ha az is üvegesre párolódott, felöntjük a vízzel és a tészta főzőlevével. 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a padlizsánt, megszórjuk a felaprított friss bazsalikommal. Belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót. A ragut összekeverjük a kifőtt tésztával és kész is.

Ha tetszett ez az olasz tészta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások