Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 450 g darált marhahús
- 2 csapott tk fokhagymapor
- 1 mk chilipehely
- 2 csapott tk oregánó
- 1 tk keményítő
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olaj
A mártáshoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk chilipehely
- 1 üveg zöld fűszeres bolognai szósz
A rétegezéshez
- 1 zacskó penne
- 100 g fehér cheddar
- 20 g parmezán
- friss petrezselyem
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 450 g darált marhahús
- 2 csapott tk fokhagymapor
- 1 mk chilipehely
- 2 csapott tk oregánó
- 1 tk keményítő
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olaj
A mártáshoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk chilipehely
- 1 üveg zöld fűszeres bolognai szósz
A rétegezéshez
- 1 zacskó penne
- 100 g fehér cheddar
- 20 g parmezán
- friss petrezselyem
A darált húst alaposan összekeverjük a fűszerekkel, a keményítővel és a zúzott fokhagymával, majd kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük a húsgolyókat, majd a mártáshoz kissé lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és a chilit, azután ráöntjük a paradicsomos alapot, és 2-3 percig forraljuk.
Közben al dentére főzzük a tésztát, bő, forró, sós vízben. A pennét összekeverjük a húsgolyókkal és a szósszal, és egy sütőtálba öntjük. Ráreszeljük a kétféle sajtot, megszórjuk petrezselyemmel, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a húsgolyós penne besütve receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!