Hirdetés

Füstölt sonkás, kolbászos chilis bab

Hozzávalók

4 - 4
főre
+
4 - 5 ek olívaolaj
1 fej hagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
150 g füstölt sonka
150 g füstölt kolbász
1 tk őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
2 tk őrölt római kömény
2 tk erőspaprika-krém
200 ml vörösbor
1 konzerv vörösbab
1 konzerv fehérbab
1 konzerv paradicsom
1 konzerv kukorica (kicsi)
só, bors

A tálaláshoz

tejföl
kenyér
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Füstölt sonkás, kolbászos chilis bab

Maradt egy kis füstölt sonka és kolbász? Vegyetek elő a kamrátokból pár konzervet, és rottyantsatok össze egy kis chilis babot, mindenki imádni fogja ezt a füstölt kánaánt…
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 4
főre
+
4 - 5 ek olívaolaj
1 fej hagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
150 g füstölt sonka
150 g füstölt kolbász
1 tk őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
2 tk őrölt római kömény
2 tk erőspaprika-krém
200 ml vörösbor
1 konzerv vörösbab
1 konzerv fehérbab
1 konzerv paradicsom
1 konzerv kukorica (kicsi)
só, bors

A tálaláshoz

tejföl
kenyér
Bevásárlólistához adom

Az olívaolajon 5-8 perc alatt  lepirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, a felkockázott sonkát és a felszeletelt kolbászt. Megszórjuk a korianderrel, oregánóval, római köménnyel, rátesszük az erőspaprika-krémet, és pirítjuk még egy-két percig. Ezután felöntjük a vörösborral, és a negyedére forraljuk. Rádobjuk a leszűrt, átmosott babokat, kukoricát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összerotyogtatjuk 10-15 perc alatt. Tejföllel, kenyérrel is fogyaszthatjuk.

Ha tetszett a füstölt sonkás, kolbászos chilis bab receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások