Hozzávalók
- 100 g gomba
- ½ fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- 100 ml tejszín
- só, bors
- 20 g vaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 csomag bolti pizzatészta
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 100 g gomba
- ½ fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- 100 ml tejszín
- só, bors
- 20 g vaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 csomag bolti pizzatészta
- 1 db tojás
Ez a töltött batyu tényleg mindenre jó. Apukaként már most biztosan tudom, hogy folyton bajban leszek, mit csomagoljak a gyerekeknek. Szerintem ezzel a sós péksütivel minden lurkó ki tud egyezni két óra között. 😀
A batyukhoz a gombákat megmossuk, leszárítjuk egy konyhai papírtörlővel, majd száraz, tűzforró serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, és félretesszük. A hagymát és fokhagymát nagyon apró kockákra vágjuk. A gomba serpenyőjében olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a kétféle hagymát, majd hozzátesszük a gombát, összekeverjük, és felöntjük a tejszínnel. 1-2 perc alatt összeforraljuk a ragut, közben sózzuk, borsozzuk. Kicsit be kell hogy sűrűsödjön. Hozzátesszük a vajat, és megvárjuk, míg elolvad benne. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és beleszórjuk a felaprított petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kicsit kinyújtjuk, majd egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével körülbelül 5 centis köröket vágunk belőle. Az ujjunkat belemártjuk egy kevés vízbe, és a körök felének az egyik szélét megnedvesítjük. Ez azért fontos, hogy félbehajtásnál összetapadjon a tészta. Egy teáskanálnyi tejszínes gombát teszünk a tészta megnedvesített oldalába, és ráhajtjuk a másik felét – szép félhold alakot kell kapnunk. Egy villával összenyomkodjuk a tészta széleit, majd lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, és már ehetjük is.
Ha tetszett a tejszínes gombával töltött batyu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!