Hozzávalók
- 140 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 5 db nektarin
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- tejszínhab
- mentalevél
Hozzávalók
- 140 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 5 db nektarin
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- tejszínhab
- mentalevél
A cukrot és a vajat összeolvasztjuk egy gyorsforralóban. A barackokat kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd egy tortaforma alján eloszlatjuk úgy, hogy fedjék picit egymást. Rálocsoljuk a vajas-cukros keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
Ezután a leveles tésztát a forma méreténél kb. 1 cm-rel nagyobbra vágjuk, rárakjuk az elősütött barackra, és visszatoljuk a sütőbe 18-20 percre, amíg szépen megsül a tészta. Még melegen, egy határozott mozdulattal átfordítjuk egy deszkára vagy tálalóra, és ha kihűlt, szeleteljük. Tejszínhabbal és egy kis mentával díszítve isteni finom!
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett az egyszerű házi krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több nektarinos édesség: