Hozzávalók
- 630 g sütőtök (pucolt állapotban)
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 mk gyömbérpor
- 45 g zabpehely
- 60 g zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 50 ml olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 0.25 csokor snidling
- 4 ek tejföl
Sütőtökös röszti
Hozzávalók
- 630 g sütőtök (pucolt állapotban)
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 mk gyömbérpor
- 45 g zabpehely
- 60 g zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 50 ml olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 0.25 csokor snidling
- 4 ek tejföl
A sütőtökös rösztihez a sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük és lesózzuk, majd 15 percre félretesszük, hogy kiengedje a levét. Kinyomkodjuk, amennyire csak bírjuk. Ne sajnáljuk!
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát, a gyömbérport, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a tojást, és az egészet összedolgozzuk.
Közepesen erős hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben, majd olajos kézzel kis lepényeket formázunk a masszából, és oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a rösztiket. Minden adag kisütése előtt pótoljuk a serpenyőben az olajat.
Ha elkészült ez a remek kaja, tejföllel és snidlinggel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a zöldségragus töltött sütőtök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!