Hozzávalók
- 120 g kristálycukor
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 1 fej lila káposzta (1 kg/fej)
- só, bors
- 1 - 2 tk őrölt kömény
- 1 rúd fahéj
- 30 ml 10%-os ecet
- 200 ml körtelé
- 3 db körte (100 g/db)
Körtés párolt káposzta
Hozzávalók
- 120 g kristálycukor
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 1 fej lila káposzta (1 kg/fej)
- só, bors
- 1 - 2 tk őrölt kömény
- 1 rúd fahéj
- 30 ml 10%-os ecet
- 200 ml körtelé
- 3 db körte (100 g/db)
A körtés párolt káposztához elsőként egy lábosban, közepes hőmérsékleten cukrot karamellizálunk. Ahogy elérte a cukor az arany színt, mehet is rá a félfőre vágott vöröshagyma és a vékonyra szelt lila káposzta. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és beletesszük a fahéjrudat is, és fedő alatt elkezdjük párolni a káposztát. Addig főzzük, amíg el nem párolog szinte az összes kiereszett leve és megpuhul a káposzta. Ekkor hozzáadjuk az ecetet, a körtelevet és a cikkekre vágott körtét, és még 10 percig pároljuk. Tálalhatjuk sült kacsa- vagy libacomb, netán egészben konfitált tarja mellé is.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Főzési idő: 30-40 perc
Ha tetszett a körtés párolt káposzta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!