Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g krumpli
- 2 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 450 g fagyasztott zöldségmix
- 200 g rövid tészta
- 1 konzerv fehérbab (de bármilyen jó)
- 3 ek zöld pesztó
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Megúszós minestrone
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g krumpli
- 2 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 450 g fagyasztott zöldségmix
- 200 g rövid tészta
- 1 konzerv fehérbab (de bármilyen jó)
- 3 ek zöld pesztó
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit. Elkeverjük, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul félig a krumpli. Én olyan zöldségmixet használtam, aminek 8 perc kell a papír szerint, így amikor félig megpuhult a krumpli, beleraktam a tésztával és a babbal együtt, és még 10 percig főztem.
Nem főtt túl, hiszen egyszerre ment bele a tésztával, tehát kellett még 2 perc, hogy újraforrjon. A legvégén, amikor minden megpuhult belekeverjük a pesztót, a petrezselymet, és kész.
Ha tetszett a megúszós minestrone receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!