Hirdetés

Megúszós minestrone

Hozzávalók

1
adag
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
200 g krumpli
2 ½ l zöldségalaplé vagy víz
450 g fagyasztott zöldségmix
200 g rövid tészta
1 konzerv fehérbab (de bármilyen jó)
3 ek zöld pesztó
1 kis csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Megúszós minestrone

Az olaszok szinte az összes zöldséglevesüket minestronénak hívják, úgyhogy olyan nagyot nem hibázhatunk. Gyakorlatilag csak tartós élelmiszerek, többek között mirelit zöldségmix került ebbe a levesbe, de nyugodtan kísérletezhettek, ez az alaprecept bármilyen plusz zöldségféleséget, vagy akár szalonnát, bacont is elbír.
Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
200 g krumpli
2 ½ l zöldségalaplé vagy víz
450 g fagyasztott zöldségmix
200 g rövid tészta
1 konzerv fehérbab (de bármilyen jó)
3 ek zöld pesztó
1 kis csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit. Elkeverjük, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul félig a krumpli. Én olyan zöldségmixet használtam, aminek 8 perc kell a papír szerint, így amikor félig megpuhult a krumpli, beleraktam a tésztával és a babbal együtt, és még 10 percig főztem.

Nem főtt túl, hiszen egyszerre ment bele a tésztával, tehát kellett még 2 perc, hogy újraforrjon. A legvégén, amikor minden megpuhult belekeverjük a pesztót, a petrezselymet, és kész.

Megúszós minestrone

Ha tetszett a megúszós minestrone receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások