Hirdetés

Megúszós minestrone

Hozzávalók

1
adag
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
200 g krumpli
2 ½ l zöldségalaplé vagy víz
450 g fagyasztott zöldségmix
200 g rövid tészta
1 konzerv fehérbab (de bármilyen jó)
3 ek zöld pesztó
1 kis csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós minestrone

Az olaszok szinte az összes zöldséglevesüket minestronénak hívják, úgyhogy olyan nagyot nem hibázhatunk. Gyakorlatilag csak tartós élelmiszerek, többek között mirelit zöldségmix került ebbe a levesbe, de nyugodtan kísérletezhettek, ez az alaprecept bármilyen plusz zöldségféleséget, vagy akár szalonnát, bacont is elbír.
Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
200 g krumpli
2 ½ l zöldségalaplé vagy víz
450 g fagyasztott zöldségmix
200 g rövid tészta
1 konzerv fehérbab (de bármilyen jó)
3 ek zöld pesztó
1 kis csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit. Elkeverjük, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul félig a krumpli. Én olyan zöldségmixet használtam, aminek 8 perc kell a papír szerint, így amikor félig megpuhult a krumpli, beleraktam a tésztával és a babbal együtt, és még 10 percig főztem.

Nem főtt túl, hiszen egyszerre ment bele a tésztával, tehát kellett még 2 perc, hogy újraforrjon. A legvégén, amikor minden megpuhult belekeverjük a pesztót, a petrezselymet, és kész.

Megúszós minestrone

Ha tetszett a megúszós minestrone receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások