Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom héja
- 160 g natúr joghurt
- 80 g liszt
- 140 g darált mandula
- 10 g sütőpor
- 2 marék szeder
A krémhez
- 300 g mascarpone
- 1 ek porcukor
A díszítéshez
- 1 marék szeder
- 1 ek szeletelt mandula
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom héja
- 160 g natúr joghurt
- 80 g liszt
- 140 g darált mandula
- 10 g sütőpor
- 2 marék szeder
A krémhez
- 300 g mascarpone
- 1 ek porcukor
A díszítéshez
- 1 marék szeder
- 1 ek szeletelt mandula
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások, a reszelt citromhéj, a natúr joghurt, a liszt, a mandula és a sütőpor. Összekeverjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk. Megszórjuk a szederrel, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40-50 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, és ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcikára, akkor kivesszük a sütit. Amikor langyosra hűlt, kivehetjük a formából.
A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral, a süti tetejére kenjük, és a szederszemekkel és mandulalapokkal díszítjük.
Ha tetszett a mandulás szedertorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!