Hozzávalók
- 75 g lágy vaj
- 80 ml étolaj
- 200 g kristálycukor
- 240 ml tej
- 80 g tejföl
- 2 db tojás
- 375 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 6 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 rúd vanília
- 300 g csokipasztilla
- olajspray
Csokidarabos muffin
Hozzávalók
- 75 g lágy vaj
- 80 ml étolaj
- 200 g kristálycukor
- 240 ml tej
- 80 g tejföl
- 2 db tojás
- 375 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 6 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 rúd vanília
- 300 g csokipasztilla
- olajspray
A csokidarabos muffin elkészítésének első lépéseként vajat egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az olajat és a cukrot, majd egy robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a tejfölt és beleütjük a tojásokat, majd alacsony fokozaton összedolgozzuk. Ezután beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, a szerecsendiót és a vaníliarúd kikapart magjait. Habverővel lassan homogén állagúra keverjük a masszát, aztán egy spatula segítségével beleforgatjuk a csokipasztilla háromnegyedét.
A muffinformát kibéleljük muffinpapírral, majd mindegyiket kifújjuk egy kevés olajspray-vel. Ezután egy fagyiadagoló kanállal mindegyik kapszliba egy-egy adag tésztát teszünk (a muffinpapír kb. háromnegyedéig), megszórjuk a tetejüket a maradék csokipasztillával és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e, és miután kicsit hűltek, már neki is eshetünk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a csokidarabos muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!