Hozzávalók
- 1 ½ kg cékla
- 1 l víz
- 30 g só
- 1 ek koriandermag
- 1 tk egész köménymag
- 50 g kristálycukor
- 100 ml 10%-os ecet
- 50 g friss torma
Savanyított sült cékla
Hozzávalók
- 1 ½ kg cékla
- 1 l víz
- 30 g só
- 1 ek koriandermag
- 1 tk egész köménymag
- 50 g kristálycukor
- 100 ml 10%-os ecet
- 50 g friss torma
A savanyított sült cékla első lépéseként a céklákat alufóliába csavarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Tűpróbával csekkoljuk, hogy átsültek-e.
Egy lábosba öntjük a vizet és hozzáadjuk a sót, a koriander- és a köménymagot, a cukrot és az ecetet, majd 10 percig főzzük, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
Ha a cékla megsült, megpucoljuk, 3-4 mm-es szeletekre vágjuk és a csírátlanított dunsztosüvegbe pakoljuk. A tormát megpucoljuk, hasábokra vágjuk és a szeletelt cékla mellé tesszük. Végezetül a zöldségeket nyakon öntjük a forró, fűszeres lével. Lezárjuk a dunsztosüveget, fejtetőre állítjuk és így hagyjuk kihűlni. Felbontás nélkül 3-4 hétig eláll a hűtőben.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 1 óra
- Hűtési idő: 2 óra
Ha tetszett a savanyított sült cékla recepje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!