Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 15 g sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 60 ml olvasztott vaj
- 1 nagy csipet só
A töltelékhez
- 80 g olvasztott vaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek fahéj
Sütőporos fahéjas csiga
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 15 g sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 60 ml olvasztott vaj
- 1 nagy csipet só
A töltelékhez
- 80 g olvasztott vaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek fahéj
Az oldalunkon a sütőporos kakaós csiga már régóta szerepel nagy sikerrel, csak idő kérdése volt, mikor kerül fel a fahéjas csiga receptje. Ehhez a finomsághoz a tészta hozzávalóit tetszőleges sorrendben egy nagy keverőtálba vagy üstbe rakjuk, és addig keverjük/gyúrjuk, amíg szép, egyenletes felületű tésztát kapunk. Enyhén lisztezett felületen kb. 30 x 25 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk.
A töltelékhez az olvasztott, picit visszahűlt vajat elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd egyenletesen rákenjük a tésztára. Határozott mozdulattal feltekerjük, és egy éles késsel ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól egy ujjnyi távolságra, hogy sülés közben, ahogy nőnek, ne érjenek össze. Betoljuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük őket. Porcukorral megszórva kínáljuk, de persze porcukor nélkül is nagyon finom.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!