Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 fej lila hagyma
- 3 ek olívaolaj + a tészta lekenéséhez
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g erdei gomba (kiolvasztva, leszűrve)
- 20 g vaj
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 csomag bolti friss pizzatészta (400 g-os kiszerelés)
- 3 - 4 ek krémsajt
- 150 g pizzamozzarella
- 1 ek szarvasgombaolaj (elhagyható)
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 fej lila hagyma
- 3 ek olívaolaj + a tészta lekenéséhez
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g erdei gomba (kiolvasztva, leszűrve)
- 20 g vaj
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 csomag bolti friss pizzatészta (400 g-os kiszerelés)
- 3 - 4 ek krémsajt
- 150 g pizzamozzarella
- 1 ek szarvasgombaolaj (elhagyható)
A gombás calzone elkészítését azzal kezdjük, hogy a kétféle hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és az olívaolajon elkezdjük lepirítani, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, ameddig a hagymás keveréknek szép, karamellizált színe lesz.
Forró, száraz serpenyőre dobjuk a szeletelt gombát, majd addig pirítjuk, ameddig szép, pirult színt kap, ekkor hozzáadjuk a vajat és a friss kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.
A friss pizzatésztát kinyújtjuk, majd ovális formát vágunk belőle. A tészta felét megkenjük a krémsajttal, majd mehet rá a pirított hagyma és a gomba, végül ráhalmozunk a lereszelt pizzamozzarellából.
A tészta másik felét ráhajtjuk, majd a széleket összenyomkodjuk, így kapjuk meg a tipikus, félhold alakú calzone formát. A tetejét megkenjük olívaolajjal, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton nagyjából 10 perc alatt készre sütjük.
A készre sült pizzánkat megkenjük még egy kevés szarvasgombás vagy sima olívaolajjal, és még forrón tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Pirítás: 15 perc
- Sütés: kb. 10 perc
- Összesen: kb. 35 perc
Ha tetszett sajtos-gombás calzone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!