Hozzávalók
A lila hagymához
- 2 fej lila hagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 csipet cukor
- friss petrezselyem
A corn doghoz
- 250 g kukoricaliszt
- 50 g kukoricadara
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 1 mk sütőpor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk cukor
- 1 tk chilipehely
- 1 tk bors
- 8 db debreceni
- 2 - 3 ek liszt
- bő olaj a sütéshez
Amire még szükség lesz
- hurkapálcika
A mártogatóshoz
- 3 ek ketchup
- 3 ek mustár
Debreceni corn dog
Hozzávalók
A lila hagymához
- 2 fej lila hagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 csipet cukor
- friss petrezselyem
A corn doghoz
- 250 g kukoricaliszt
- 50 g kukoricadara
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 1 mk sütőpor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk cukor
- 1 tk chilipehely
- 1 tk bors
- 8 db debreceni
- 2 - 3 ek liszt
- bő olaj a sütéshez
Amire még szükség lesz
- hurkapálcika
A mártogatóshoz
- 3 ek ketchup
- 3 ek mustár
A debreceni corn dog elkészítéséhez a lila hagymát félfőre vágjuk, megszórjuk a sóval és a cukorral, majd félretesszük, hogy levet eresszen.
A kukoricalisztet és a kukoricadarát egy tálba szórjuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, a pirospaprikát, a fokhagymaport, a cukrot, a chilipelyhet és a borsot, majd botmixer segítségével csomómentesre keverjük a masszát.
Kevés lisztet szórunk egy tányérra, meghempergetjük benne a hurkapálcára szúrt debreceniket, majd a kukoricalisztes masszába mártjuk őket, és 170 fokos olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
A ketchupot és a mustárt összekeverjük, és a kisült debrecenik mellé kínáljuk. A lila hagymát megszórjuk friss petrezselyemmel, és ezt is snack mellé tálaljuk.
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!