Hozzávalók
- 1 ek szezámolaj
- 1 cm friss gyömbér
- 200 g hosszú szemű rizs
- só
- 1 tk rizsecet
- 600 - 700 ml víz
- 1 ek étolaj
- 4 db tojás
- 2 szelet bacon
Hozzávalók
- 1 ek szezámolaj
- 1 cm friss gyömbér
- 200 g hosszú szemű rizs
- só
- 1 tk rizsecet
- 600 - 700 ml víz
- 1 ek étolaj
- 4 db tojás
- 2 szelet bacon
A reggeli rizskása elkészítéséhez a szezámolajon egy lábosban közepes lángon kicsit megpirítjuk az apróra vágott gyömbért, majd rászórjuk a rizst.
@streetkitchenhu Megszereztük Mushu receptjét! 🐲 Melyik mesére gondoltunk? 🥢 #rice #breakfast #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Chinese traditional – AlexGolovko
Sózzuk, meglocsoljuk ecettel és felöntjük a vízzel. Közepes lángon folyamatosan kavargatva krémes rizskását főzünk belőle kb. 10 perc alatt. Egy serpenyőben kevés olajon tükörtojást készítünk és a bacont is megsütjük. A kását a baconnel és a tojással tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a reggeli rizskása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!