Hozzávalók
- 400 ml tej
- 150 g vörös cheddar sajt
- 100 g cheddar lapkasajt
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 ek ketchup
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek ecetes jalapeno paprika
- 1 tk keményítő + 1 ek víz
15 perces házi sajtszósz nachoshoz
Hozzávalók
- 400 ml tej
- 150 g vörös cheddar sajt
- 100 g cheddar lapkasajt
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 ek ketchup
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek ecetes jalapeno paprika
- 1 tk keményítő + 1 ek víz
A sajtszószhoz először a paprikát nagyon apróra vágjuk, és lereszeljük a cheddar sajtot. A tejet közepes lángon felmelegítjük egy gyorsforralóban, beletesszük 2-3 részletben a sajtokat, majd mehet bele só, bors, a fokhagymapor, a ketchup, a fűszerpaprika és a jalapeno paprika. Összeforraljuk, a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a sajtszósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több sajtszószos kaja: