Hozzávalók
- 4 tk madras curry fűszerkeverék
- 4 tk szárított, füstölt tonhalpehely (bonito)
- 4 tk szárított rák
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (120 g/szál)
- 4 csipet só
- 20 g szárított shiitake gomba
- 200 g üvegtészta cérnametélt
- 4 ek pirított hagyma
Az összeállításhoz
- 8 bögre forró víz
- 4 tk szójaszósz
Hozzávalók
- 4 tk madras curry fűszerkeverék
- 4 tk szárított, füstölt tonhalpehely (bonito)
- 4 tk szárított rák
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (120 g/szál)
- 4 csipet só
- 20 g szárított shiitake gomba
- 200 g üvegtészta cérnametélt
- 4 ek pirított hagyma
Az összeállításhoz
- 8 bögre forró víz
- 4 tk szójaszósz
Az ázsiai currys instant tésztaleves elkészítésének első lépéseként a szárított zöldségeket készítjük el. Ehhez a sárgarépát és a fehérrépát apró kockákra vágjuk, szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 90 fokra előmelegített sütőben 5 óra alatt kiszárítjuk. Ha kihűltek a szárított zöldségek, minden hozzávalót szétosztunk 4 db simítózáras tasakba, és száraz, hűvös helyen tároljuk. Szükség esetén egy adagot felöntünk kb. 2 bögre forró vízzel, ízesítjük a szójaszósszal, 5-10 percig állni hagyjuk, és már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 5 óra
Ha tetszett a tésztaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!