Hirdetés

Tepsis spagetti

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
100 g bacon
5 - 6 ek olívaolaj
1 fej hagyma
1 db chilipaprika ízlés szerint
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál zellerszár
só, bors
200 ml fehérbor
3 db sült, hámozott kápia paprika (üveges)
1 l passata
230 g fekete olajbogyó
1 csokor bazsalikom (kisebb)
1 csokor petrezselyem (kisebb)
1.3 kg spagetti (kifőzve)
300 g cheddar
60 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tepsis spagetti

Ez a recept egy maradék tésztából inspirálódott. Tökéletes példa arra, hogyan hasznosítsuk a megmaradt alapanyagokat Tóásó Károly módra.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
100 g bacon
5 - 6 ek olívaolaj
1 fej hagyma
1 db chilipaprika ízlés szerint
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa (kisebb)
1 szál zellerszár
só, bors
200 ml fehérbor
3 db sült, hámozott kápia paprika (üveges)
1 l passata
230 g fekete olajbogyó
1 csokor bazsalikom (kisebb)
1 csokor petrezselyem (kisebb)
1.3 kg spagetti (kifőzve)
300 g cheddar
60 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A bacont 1-2 evőkanál olívaolajon egy lábosban lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék olívaolajat beleöntjük a lábosba, majd rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, chilit, fokhagymát, répát és zellerszárat, kicsit fonnyasztjuk, pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, és negyedére redukáljuk. Belerakjuk a kápia paprikát, felöntjük a passatával, rottyantunk rajta egyet, aztán egy botmixerrel turmixoljuk. Hozzáadjuk a pirított bacont, az olajbogyót, az aprított bazsalikomot és petrezselymet, és 15-20 percig rotyogtatjuk.

A kész szószunkat összekeverjük a főtt spagettivel, majd egy magasabb falú tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt cheddarral és parmezánnal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások