Hozzávalók
- 100 g bacon
- 5 - 6 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 db chilipaprika ízlés szerint
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár
- só, bors
- 200 ml fehérbor
- 3 db sült, hámozott kápia paprika (üveges)
- 1 l passata
- 230 g fekete olajbogyó
- 1 csokor bazsalikom (kisebb)
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
- 1.3 kg spagetti (kifőzve)
- 300 g cheddar
- 60 g parmezán
Hozzávalók
- 100 g bacon
- 5 - 6 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 db chilipaprika ízlés szerint
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (kisebb)
- 1 szál zellerszár
- só, bors
- 200 ml fehérbor
- 3 db sült, hámozott kápia paprika (üveges)
- 1 l passata
- 230 g fekete olajbogyó
- 1 csokor bazsalikom (kisebb)
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
- 1.3 kg spagetti (kifőzve)
- 300 g cheddar
- 60 g parmezán
A tepsis spagetti elkészítéséhez a bacont 1-2 evőkanál olívaolajon egy lábosban lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék olívaolajat beleöntjük a lábosba, majd rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, chilit, fokhagymát, répát és zellerszárat, kicsit fonnyasztjuk, pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, és negyedére redukáljuk. Belerakjuk a kápia paprikát, felöntjük a passatával, rottyantunk rajta egyet, aztán egy botmixerrel turmixoljuk. Hozzáadjuk a pirított bacont, az olajbogyót, az aprított bazsalikomot és petrezselymet, és 15-20 percig rotyogtatjuk.
A kész szószunkat összekeverjük a főtt spagettivel, majd egy magasabb falú tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt cheddarral és parmezánnal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a tepsis spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!