Hozzávalók
- 5 - 6 szál sárgarépa (600 g)
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk fokhagymapor
- 1 szál rozmaring
- 10 szál kakukkfű
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 db citrom héja
Zöldfűszeres sült sárgarépa
Hozzávalók
- 5 - 6 szál sárgarépa (600 g)
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk fokhagymapor
- 1 szál rozmaring
- 10 szál kakukkfű
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 db citrom héja
A zöldfűszeres sült sárgarépa elkészítését azzal kezdjük, hogy a sárgarépát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg.
Hosszában félbevágjuk, ha túl vastag, negyedeljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a fokhagymaporral, az aprított rozmaringgal és kakukkfűvel, összekeverjük az egészet az olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Az utolsó 10 percnél megcsorgatjuk a mézzel. Amikor kész, megszórjuk aprított friss petrezselyemmel, és ráreszeljük a citrom héját.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket.