Vega
Hozzávalók
- ½ fej brokkoli (750 g/fej)
- só
- 200 g spagetti
- 6 ek extraszűz olívaolaj
- 1 db chili
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
- frissen őrölt bors
Hozzávalók
- ½ fej brokkoli (750 g/fej)
- só
- 200 g spagetti
- 6 ek extraszűz olívaolaj
- 1 db chili
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
- frissen őrölt bors
Egy fazékban vizet forralunk és sózzuk. Első körben a brokkolit apró rózsáira szedjük és 2-3 percig forrázzuk a sós vízben, majd egy szűrőkanállal átszedjük hideg vízbe és felhasználásig benne hagyjuk. Ugyanebben a vízben kifőzzük a spagettit al dentére. A főzővízből 100 ml-t félreteszünk a befejezéshez.
Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a vékonyra szeletelt chilit és fokhagymát az olívaolajon, rádobjuk a megfőtt spagettit és a leszűrt brokkolit, hozzáadjuk tésztafőzővizet is, majd még 2 percig rotyogtatjuk. Végezetül jöhet a vaj, de ezzel már nem forraljuk, csak összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és frissen őrölt borssal.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a brokkolis aglio e olio spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!