Hozzávalók
A húskenyérhez
- 1 db tojás
- 3 ek ketchup
- 2 ek mustár
- 60 g zsemlemorzsa
- só, bors
- 450 g darált marhahús
- 1 ek oregánó
- 2 tk provance-i fűszerkeverék
A mázhoz
- 2 ek ketchup
- 1 ek sriracha szósz
- 3 ek barna cukor
- 2 ek ecet
Hozzávalók
A húskenyérhez
- 1 db tojás
- 3 ek ketchup
- 2 ek mustár
- 60 g zsemlemorzsa
- só, bors
- 450 g darált marhahús
- 1 ek oregánó
- 2 tk provance-i fűszerkeverék
A mázhoz
- 2 ek ketchup
- 1 ek sriracha szósz
- 3 ek barna cukor
- 2 ek ecet
A mikrós meatloaf hozzávalóit összegyúrjuk, egy sütőpapírral bélelt, mikrózható kenyérformába vagy tálba rakjuk, és lenyomkodjuk. Mehet is a mikróba 12-13 percre kb. 900 W-os fokozaton. Közben egy kis tálban összekeverjük a máz hozzávalóit. Mikor elkészült a húskenyér, egy szintén mikrózható tálra borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt, megkenjük a mázzal, 2-3 percre visszarakjuk a mikróba, és már kész is vagyunk!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a mikrós meatloaf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!