Hozzávalók
- 2 db sárga burgonya (200 g/db)
- 2 ek étolaj
- 1 ek dió
- 1 ek tökmag
- 1 fej vöröshagyma (100 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 db zöldségleveskocka
- 40 g trappista sajt
- 1 db tojás
A tálaláshoz
- pár levél ecetes fejes saláta
Hozzávalók
- 2 db sárga burgonya (200 g/db)
- 2 ek étolaj
- 1 ek dió
- 1 ek tökmag
- 1 fej vöröshagyma (100 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 db zöldségleveskocka
- 40 g trappista sajt
- 1 db tojás
A tálaláshoz
- pár levél ecetes fejes saláta
A jacket potato első lépéseként alaposan megmossuk a burgonyákat, megsózzuk, és 11 percre berakjuk a mikróba 800 W-on.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez egy lábasban közepes lángon felhevítjük az olajat, és kicsit lepirítjuk benne a diót és a tökmagot. Ha megpirultak a magok, mellédobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Egy-két perc pirítás után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a félig lecsepegtetett csicseriborsót és a leveskockát. Közepes lángon addig főzzük, míg a leveskocka el nem olvad, ezután hozzáadjuk a felkockázott sajt felét, és beleütünk egy tojást is. Elzárjuk a tűzhelyet, és egy burgonyatörő segítségével kicsit összetörjük a ragunkat, hogy ne legyen minden csicseriszem egész.
A megpuhult burgonyákat kereszt alakban bevágjuk, kicsit megroppantjuk, és megtöltjük a raguval. Ráhalmozzuk a maradék sajtot, és 1-2 percre visszadobjuk a mikróba, grillprogramra, hogy megolvadjon rajta a sajt. A kész burgonyákat ecetes salátaleveleken tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett Lajos jacket potato receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!