A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 500 g karfiol
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 125 g sajtkrém
- 100 g tejföl
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 8 szelet kovászos cipó
- 4 db koktélparadicsom
Fokhagymás karfiolkrém
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 500 g karfiol
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 125 g sajtkrém
- 100 g tejföl
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 8 szelet kovászos cipó
- 4 db koktélparadicsom
A fokhagymás karfiolkrém elkészítésének első lépése, hogy a karfiolt rózsáira szedjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, a megsült karfiolt lehűtjük, egy késes aprítóba tesszük a fokhagymával, a lila hagymával, a sajtkrémmel, a tejföllel és a petrezselyemmel együtt (amiből pár szálat félreteszünk a tálaláshoz), majd az egészet alaposan összezúzzuk.
A cipóból pirítóst készítünk, megkenjük gazdagon a krémmel, és pár koktélparadicsommal, valamint friss petrezselyemmel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a fokhagymás karfiolkrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!