Hozzávalók
A húshoz
- 150 g szeletelt bacon
- 600 g sertésszűz
- só
- 3 ek BBQ szósz
A savanyított hagymához
- 50 ml 10%-os ételecet
- 150 ml víz
- 1 ek kristálycukor
- só
- ½ fej lila hagyma (120 g/fej)
A fetakrémhez
- 200 g feta
- 100g natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom
- só
- 2 ek olívaolaj
A falafelhez
- 250 g vörös lencse
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- ½ tk füstölt paprika
- ½ tk római kömény
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk finomliszt
A tálaláshoz
- néhány levél petrezselyemzöld
Baconmorzsába forgatott sertésszűz lencsefalafellel és fetakrémmel
Hozzávalók
A húshoz
- 150 g szeletelt bacon
- 600 g sertésszűz
- só
- 3 ek BBQ szósz
A savanyított hagymához
- 50 ml 10%-os ételecet
- 150 ml víz
- 1 ek kristálycukor
- só
- ½ fej lila hagyma (120 g/fej)
A fetakrémhez
- 200 g feta
- 100g natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom
- só
- 2 ek olívaolaj
A falafelhez
- 250 g vörös lencse
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- ½ tk füstölt paprika
- ½ tk római kömény
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk finomliszt
A tálaláshoz
- néhány levél petrezselyemzöld
A szeletelt bacont 180 fokos air fryerben kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd papírral bélelt tányérba szedjük, és ha kicsit hűlt, egy késes aprítóban morzsává törjük.
A savanyított hagymához egy gyorsforralóba öntjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót, és felforraljuk. A lila hagymát félfőre vágjuk, ráborítjuk a savanyítólevet, aztán félretesszük.
A vörös lencsét fél órára beáztatjuk hideg vízbe.
A fetakrémhez egy késes aprítóba morzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk a görög joghurtot, a fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Sózzuk és az olívaolajjal együtt krémesre zúzzuk.
A falafelhez a leszűrt lencsét késes aprítóba rakjuk a feldarabolt vöröshagymával, a fokhagymával és a citromlével együtt. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és az olívaolajjal és a liszttel együtt lezúzzuk. Semmiképp ne legyen a végeredmény túl pépes, pont akkor hagyjuk abba, mikor épp formázható és nem esik szét. Vizes kézzel golflabda méretű golyókat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt air fryerben 160 fokon 20-25 percig sütjük.
A hús elkészítése és tálalás
A szüzet sózzuk és megkenjük a BBQ szósz felével, és mehet ez is az air fryerbe először 2 percre 200 fokon. Aztán lejjebb vesszük a hőmérsékletet 130 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük. Végül még átkenjük a maradék BBQ-val, beleforgatjuk a baconmorzsába, és tálalunk. A tányér aljára mehet a fetakrém, rá a lencsefalafel és a vastagabb érmékre vágott szűz, és a savanyított hagymával, valamint néhány levél petrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Pihentetés: 30 perc
Ha tetszett a baconmorzsába forgatott sertésszűz lencsefalafellel és fetakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!