Hozzávalók
- 800 g tisztított marhalábszár
- 1 ek kukoricaliszt
- 6 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 szál angolzeller
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 8 gerezd fokhagyma
- 80 ml olívaolaj
- 1 ek paradicsompüré
- só, bors
- 6 db babérlevél
- 1 ek mustár
- 1 ek kapribogyó
- 150 ml fehérbor
- 500 ml marhaalaplé
A körethez
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek finomliszt
- 1 kg burgonya
- bő étolaj a sütéshez
- só
Nápolyi marha sült hagymával és szalmaburgonyával
Hozzávalók
- 800 g tisztított marhalábszár
- 1 ek kukoricaliszt
- 6 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 szál angolzeller
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 8 gerezd fokhagyma
- 80 ml olívaolaj
- 1 ek paradicsompüré
- só, bors
- 6 db babérlevél
- 1 ek mustár
- 1 ek kapribogyó
- 150 ml fehérbor
- 500 ml marhaalaplé
A körethez
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek finomliszt
- 1 kg burgonya
- bő étolaj a sütéshez
- só
A nápolyi marha elkészítéséhez először a húst nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és egy tálban összekeverjük a kukoricaliszttel. A vöröshagymát és az angolzellert felszeleteljük, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a fokhagymát is felaprítjuk.
Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, lepirítjuk benne a lisztezett húsdarabokat, aztán félretesszük. Ugyanebben az edényben elsőként a fokhagymát kezdjük pirítani, majd mikor jól megpirult, rádobjuk a paradicsompürét is, és együtt pirítjuk tovább közepes lángon. Hozzáadjuk a répát és az angolzellert, és mikor szárazra pirult, belezúdítjuk a vöröshagymát is. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, a mustárt és a kapribogyót. Átkeverjük és addig pároljuk, míg eltűnik alóla a folyadék, majd felöntjük a fehérborral és kiforraljuk. Hozzáadjuk az előpirított húsdarabokat és felöntjük az alaplével. Lefedve kb. 2,5 órán keresztül pároljuk, de ez az idő nagyban függ a hús minőségétől.
A körethez a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és összekeverjük a liszttel. A burgonyát vékonyan felszeleteljük, majd felcsíkozzuk, és mindkettőt bő, forró olajban kisütjük. Először a burgonyát érdemes sütni, utána pedig a hagymát. Sütés után a hagymát és a krumplit is megsózzuk, és ezekkel tálaljuk a kész marharagut.
- Elkészítési idő: kb. 4 óra
Ha tetszett a nápolyi marha sült hagymával és szalmaburgonyával recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!