Zé – sárgarépafőzelék
Bevallom, én egészen addig, amíg el nem kezdtem itt dolgozni, még csak nem is hallottam róla, hogy ilyen egyáltalán létezik. Ha ti is így vagytok vele, akkor mindenképp kattintsatok Zé kedvencéért, mert nemcsak állati finom, de szinte biztos, hogy már most minden van hozzá otthon!
Lilla – a legjobb és legzöldebb borsófőzelék perfekt főtt tojással
Az hagyján, hogy a legzöldebb és a legjobb, de nagy valószínűséggel a legfinomabb is. Mivel a borsó felét botmixerrel lezúzzuk, így egy sokkal krémesebb, fényesebb és homogénebb főzeléket kapunk. A feltét persze lehet, amit csak szeretnétek, de ha még nem próbáltátok tojással, mindenképpen adjatok neki egy esélyt!
Nóri – tökfőzelék
Valóban nehezen tudunk elképzelni királyabb nyári kaját, mint a kapros tökfőzelék, főleg mert még egy kis cukkinivel is megdobtuk! Ha eddig ódzkodtatok volna ettől a főzeléktől a gyalulás miatt, oda se neki, a nagyobb zöldségeseknél, de még az áruházakban is lehet kapni előre csomagolt, konyhakész tököt. Ha ez megvan, onnantól gyerekjáték az egész.
Ákos – magyaros krumplifőzelék fasírttal
A tökéletes krumplifőzelék-recept is tipikusan egy olyan dolog, ami nélkül egyszerűen nem lehet élni. Ezt még azok is szokták szeretni, akik nem nagy rajongói ennek a műfajnak, szupergyorsan elkészíthető és a hozzávalók még egy egyetemista konyhájában is alapkelléknek számítanak. Ha vegák vagytok, de nem mondanátok le valamilyen durván jó feltétről, csekkoljátok ezt a zseniális cukkinifasírtot!
Lajos – tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel
Ugye már megbeszéltük, hogy Lajos a főzelékfelelős a bázison, legtöbbször ő kényeztet minket a családi receptjeivel. Gondolkodott is egy darabig, mikor megkértem, hogy válassza ki a kedvencét, de végül csak sikerült. 😀 Meg se lepődtem, hogy egy minden ízében magyaros változat került ki győztesen. Az egy dolog, hogy isteni lesz a babfőzi, de ha eddig nem tudtátok, hogy készül a perfekt csülök, annak most itt a vége!
Jani – csicseriborsó-főzelék
Mi sem bizonyíthatja jobban, hogy Janinak valóban ez a kedvence, mint hogy még videót is készített hozzá, hogy veletek is megossza. Talán elsőre ‘szemöldökfelvonósan’ hangzik, hogy csicseriborsóból főzelék készüljön, de hát látott már ennél nagyobb őrültségeket is a Balaton. Higgyetek nekünk, nagyon jó lesz! 😉
Dana – zöldbabfőzelék
Dana nem egy titkos SK arc, akit eddig rejtegettünk előletek, hanem a bázis egyetlen és utánozhatatlan főszerkesztője. Aki amellett, hogy egyetlen és utánozhatatlan, a legnagyobb főzelékrajongó nálunk, ezért úgy döntöttem, nem maradhat ki ebből a toplistából. Kedvence az összes főzelék, de mivel egyet ki kellett emelni, így a zöldbabra esett a választás. Nyugodtan csinálhatjátok mirelitből, de természetesen frissből az igazi.