Hozzávalók
A tarhonyához
- 1 - 2 ek kacsazsír
- 250 g sima tarhonya
- 500 ml víz
- só
A dörzstarhonyához
- 250 g dörzstarhonya
- víz
- só
- 1 ek olaj vagy zsír
Hozzávalók
A tarhonyához
- 1 - 2 ek kacsazsír
- 250 g sima tarhonya
- 500 ml víz
- só
A dörzstarhonyához
- 250 g dörzstarhonya
- víz
- só
- 1 ek olaj vagy zsír
A tarhonya elkészítéséhez a kacsazsírt közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Ez azért célszerű, mert így kisebb az esély, hogy összetapadjanak a szemek. Ha hideg vízzel öntjük fel, akkor leülepedhetnek a szemek az edény aljára, és könnyebben lekaphat. Nem mellesleg így előbb el is készül az étel.
Amikor felöntöttük a vízzel, sózzuk, majd közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Miután késznek ítéljük, hagyjuk fedő alatt pihenni 10 percig, és csak ezután keverjük fel. Tökéletes kiegészítője lehet akár egy pörköltnek, de önmagában, egy kis paradicsomszósszal, aszalt paradicsommal, olajbogyóval turbózva szuper egytálételként is megállja a helyét.
A dörzstarhonyát bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután összekeverjük zsiradékkal, hogy fényes legyen, és ne tapadjon össze. Van ennél egyszerűbb?
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!