Hozzávalók
A krémleveshez
- 100 g kristálycukor
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g lila káposzta
- só, bors
- 2 db alma (250 g/db)
- 1 tk őrölt köménymag
- 3 tk őrölt gyömbér
- 1 ½ l víz
- 200 ml habtejszín
- 4 ek ecet
A húsgombóchoz
- 200 g csirkemell
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 - 3 ek finomliszt
- 100 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Almás-gyömbéres káposztakrémleves tépett csirkés gombóccal
Hozzávalók
A krémleveshez
- 100 g kristálycukor
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g lila káposzta
- só, bors
- 2 db alma (250 g/db)
- 1 tk őrölt köménymag
- 3 tk őrölt gyömbér
- 1 ½ l víz
- 200 ml habtejszín
- 4 ek ecet
A húsgombóchoz
- 200 g csirkemell
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 - 3 ek finomliszt
- 100 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Az almás-gyömbéres káposztakrémleveshez első körben egy fazékban, közepes hőmérsékleten megkaramellizáljuk a cukrot. Ahogy elértük az arany színt, mehet hozzá az étolaj, a cikkekre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma, a gyalult káposzta, só, bors, a magházától megszabadított, 1,5 cm-es kockára vágott alma, a kömény és a gyömbér is. Fedő alatt megpároljuk az egészet.
Ebben a fázisban rádobjuk a káposztára a csirkemellet, és 10-15 perc alatt megpároljuk a húst. Ha átfőtt, kivesszük egy tálba és kihűtjük. Amikor a káposztánk megpuhult, felöntjük a vízzel és a tejszínnel, és az ecetet is hozzáadjuk. Az egészet homogénre turmixoljuk és jól kiforraljuk kb. 5 perc alatt. A végén, ha kell, még tudunk finomítani az ízeken, mert van, aki édesebben vagy éppen savanykásabban szereti.
A csirkegombóchoz a megfőtt húst szálaira tépkedjük, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és végül elkeverjük a liszttel. 8 gombócot formázunk a masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában és kisütjük a 170 fokra melegített olajban.
Az almás-gyömbéres káposztakrémlevest tányérokba szedjük és a frissen sült gombócokkal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Ha tetszett az almás-gyömbéres káposztakrémleves tépett csirkés gombóccal recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!