Hozzávalók
A tésztához
- 500 g finomliszt
- 7 g porélesztő
- 300 ml víz
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
A feltéthez
- 200 g tejföl
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g pizzamozzarella
- 60 g konzerv csemegekukorica
- 1 db paradicsom (100 g/db)
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csomag virsli (140 g-os kiszerelés)
- 4 db tojás
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g finomliszt
- 7 g porélesztő
- 300 ml víz
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
A feltéthez
- 200 g tejföl
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g pizzamozzarella
- 60 g konzerv csemegekukorica
- 1 db paradicsom (100 g/db)
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csomag virsli (140 g-os kiszerelés)
- 4 db tojás
A pizza a tésztájához a lisztet egy dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos vizet, az olívaolajat, a sót, és egy dagasztógép segítségével 8-10 perc alatt bedagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. Amikor megkelt a tészta, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és kb. 1 cm vastagon a tepsi formájához igazítjuk, kinyújtjuk. A tejfölben elkeverjük a sót és a reszelt fokhagymát, majd megkenjük vele a tészta tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal, a kukoricával, rátesszük a karikára vágott paradicsomot, lila hagynát és virslit, majd ráütjük a tojásokat és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 12 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Kelesztés: 1 óra
- Sütési idő: 12 perc
Ha tetszett a virslis tepsis pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több virslis receptet kerestek? Ez az alapanyag egy igazi aduász, mindennel IS működik. Ezek a receptek sem lennének, ha nem létezne ez a csodás készítmény, szóval irány a konyha, és készítsétek el mindet!
Sajttal töltött rántott virsli