Hozzávalók

1
20-22 cm-es tortához vagy klasszik kuglófhoz
+

Csokitemperálás egyszerűen

180 g étcsoki (48-54%)

Tortabevonás tejszínnel és csokival

180 ml habtejszín
180 g étcsoki (48-54%)

Ha nincs csokid. alternatív megoldás

35 g kakaópor
50 g porcukor
60 ml forró víz
80 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Torta bevonása csokival: így lesz tökéletes!

Ha eddig nem tudtad, hogyan kell egyszerűen csokit temperálni, mire jó ez egyáltalán, vagy épp milyen arányban használj csokit és tejszínt tortabevonáshoz, esetleg nincs otthon csokid, de szeretnél mázat a tortára. Na, akkor ez a videó és recept neked készült!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
20-22 cm-es tortához vagy klasszik kuglófhoz
+

Csokitemperálás egyszerűen

180 g étcsoki (48-54%)

Tortabevonás tejszínnel és csokival

180 ml habtejszín
180 g étcsoki (48-54%)

Ha nincs csokid. alternatív megoldás

35 g kakaópor
50 g porcukor
60 ml forró víz
80 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csokis tortákat szinte mindenki imádja. Most mutatjuk a tökéletes tortabevonás különböző típusait.

Csokitemperálás egyszerűen

A csokit egy fémtálba tördeljük, de használhatunk akár pasztillát is, akkor nincs szükség az aprításra. Tördelve a csoki szebben, hamarabb, könnyebben olvad fel. Az edényt egy vízzel kb. ¼-ig teli edénybe rakjuk, ügyelve, hogy ne érjen bele az alja a vízbe, különben megéghet a csoki.

Közepes hőmérsékleten elkezdjük melegíteni az edényt, ügyelve, hogy csak gyöngyözzön a víz, sohasem szabad, hogy bugyogjon, mert szintén megéghet a csoki. Néha átkevergetve, pár perc alatt szép, selymes csokimázat kapunk.

Ha nem szeretnénk, hogy néhol kicsapódjon a csokoládé, akkor a csoki 70-80%-át megolvasztjuk ezen a módon, majd levéve a gőz felől elkeverjük benne a maradék csokit, így kissé visszahűtjük, azaz egyszerűbb módon temperáljuk, mint a márványlapos megoldás.

Tortabevonás tejszínnel és csokival

Ennél a megoldásnál a tejszínt jól felmelegítjük, de nem szükséges forralni, ugyanis akkor nagyon folyós lesz a végeredmény. A meleg tejszínnel leöntjük a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét, majd ha felolvadt, akkor homogén, selymes állagúra keverjük, és ezzel öntjük le a bevonni kívánt tortánkat.

Ha nincs csokid, alternatív megoldás

Amennyiben nincs otthon csokoládéd, lehet alternatív megoldást is használni, ami a hagyományos, nagymamák által is ismert módszer. Ehhez a máz hozzávalóit összeolvasztjuk egy edényben, folyamatosan kevergetve, közepes hőfokon tartva az edényt. Mikor szép selymes, homogén az állaga, leöntjük vele a bevonni kívánt kuglófot vagy pl. muffint.

torta-bevonasa-csokival

Ha tetszett a torta bevonása csokival, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?