Hozzávalók

1
adaghoz
+
100 g liszt
1 db tojás
1 tk olívaolaj
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készíts tökéletes HÁZI GYÚRT TÉSZTÁT

Házi tésztát nemcsak tésztanyújtó géppel készíthetünk, hanem némi kitartással, lisztezett felületen mi magunk is csodásan kinyújthatjuk. Ezután akár frissen, azonnal is felhasználhatjátok, vagy szárítsátok ki, és úgy tegyétek el.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
adaghoz
+
100 g liszt
1 db tojás
1 tk olívaolaj
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A házi tésztához először a lisztet összegyúrjuk a tojással és az olajjal, és ha még túl száraznak bizonyulna, pár csepp vizet adunk hozzá. Sima tésztává dolgozzuk, nagyjából 8-10 perc folyamatos, alapos gyúrással, majd fóliába csomagoljuk, és 40 percre hűtőbe rakjuk. 

A pihentetés alatt is alakul még a gluténszerkezete, így könnyebben nyújtható, kevésbé szakadó tésztát kapunk. Enyhén lisztezett felületen, egy nyújtófával max. 1 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd derelyevágóval eperlevél alakúra vágjuk, vagy csak felcsíkozzuk.

házi tészta

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

5 alap tésztafőző tipp, amit jó, ha tudsz

Tésztadagasztás lépésről lépésre

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?