A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 4 db padlizsán (250 g/db)
- 50 ml étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 70 g majonéz
- só, bors
- 1 tk wasabipaszta
A tálaláshoz
- 8 szelet bagett
- 2 szál újhagyma
Wasabis padlizsánkrém
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 4 db padlizsán (250 g/db)
- 50 ml étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 70 g majonéz
- só, bors
- 1 tk wasabipaszta
A tálaláshoz
- 8 szelet bagett
- 2 szál újhagyma
A wasabis padlizsánkrém recept első lépéseként a padlizsánokat sütjük meg. Ehhez a zöldségeket egy villa segítségével megbökdössük, beletesszük egy tepsibe, meglocsoljuk az étolajjal és betesszük a 200 fokra melegített sütőbe kb. 1 órára. Amikor megsültek, kivesszük őket a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megpucoljuk őket. Nekem 500 g tiszta padlizsánhús lett belőle.
Ezt egy konyhai aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a majonézt, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a wasabipasztával, majd az egészet krémesre zúzzuk. Pirítósra kenve, aprított újhagymával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 60 perc
Ha tetszett a wasabis padlizsánkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!