Ha gyakran kínoz olyan fejfájás, aminek a hátterében nem szervi rendellenesség áll, gyógyszerek helyett nyúlj inkább az alapokhoz! A teát évezredek óta használják a különböző egészségügyi előnyei miatt, így ha az italod néhány egyszerű pluszhozzávalóval is megspékeled, javíthatsz a migréneden és a feszültséggel teli hétköznapjaidat is feldobhatod – írja az indiatimes.com.
Íme egy egyszerű főzet, amely egyszerre enyhítheti a stresszt és orvosolhatja a fejfájásod.
Csak pár korty, és javulhat a fejfájásod
Az ETimes szerint a csodaitalhoz csupán pár percre és néhány hozzávalóra van szükséged: önts két csésze vizet egy lábasba, majd a folyadékban főzz össze egy 2,5 centiméteres gyömbért tulsilevéllel.
A tulsi másik neve a „szent bazsalikom”, ami egy hagyományos indiai növény, de néhány helyen itthon is elérhető.
Miután lekapcsoltad a lángot, szűrd le az italt, majd adj hozzá egy teáskanál édesköménymagot, borsmentalevelet és másfél teáskanál kamillát. Ezután nincs más dolgod, mint egy kis mézzel összekeverni a hozzávalókat, és élvezni az ízletes tulsiteádat.
Miért segíthet a problémán ez a tea?
A borsmenta, a gyömbér és a kamilla ismertek a gyógyító tulajdonságaikról. A hozzávalók többek között nemcsak a fájdalom csökkentésében segíthetnek, de az idegrendszer ellazításában is.
Az édeskömény hozzáadása a puffadás és emésztés okozta fejfájás enyhítéséről ismert, a tulsi, illetve a kamilla jelenléte pedig javítja a szezonális allergiát és az agy egészségét, továbbá, mint írják, a két alapanyag hozzájárulhat a szorongás csökkentéséhez is.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!