Hozzávalók
- 150 g vaj
- 190 g kristálycukor
- 1 db citrom
- 3 db tojás
- 100 ml 2,8%-os tej
- 250 g finomliszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
Citromos muffin
Hozzávalók
- 150 g vaj
- 190 g kristálycukor
- 1 db citrom
- 3 db tojás
- 100 ml 2,8%-os tej
- 250 g finomliszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
A citromos muffin első lépéseként a vajat kikeverjük a cukorral, majd mehet hozzá a citrom reszelt héja és fél citrom kifacsart leve, a tojások, a tej, a liszt, a só és a sütőpor. Alaposan összekeverjük a masszát, majd mufffinkapszlikkal bélelt sütőformába adagoljuk egy fagylaltoskanál segítségével.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig sütjük, a végén pedig tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a muffin belseje is. Önmagában is nagyon finom, de remek cupcake-ek alapja is lehet.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Úgy érzitek muffinból sosem elég? Akkor csekkoljátok többi receptünket is, hiszen igazán izgalmas muffinrecepteket találhattok az oldalon:
Aranygaluska muffin vaníliás krémmel
Sárgadinnyés, fehér csokis muffin