A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 8 db roppanós virsli
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g burgonya
- 1 ek finomliszt
- 500 ml habtejszín
- 300 ml víz
- só, bors
- 1 ½ ek majoránna
- ½ csokor petrezselyem
- 400 g kelkáposzta
- 1 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 2 szál petrezselyem
- 4 szelet kovászos kenyér
Kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 8 db roppanós virsli
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 300 g burgonya
- 1 ek finomliszt
- 500 ml habtejszín
- 300 ml víz
- só, bors
- 1 ½ ek majoránna
- ½ csokor petrezselyem
- 400 g kelkáposzta
- 1 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 2 szál petrezselyem
- 4 szelet kovászos kenyér
A kelkáposztás fehérbabragu első lépéseként a sült virslit készítjük el. Egy nagyobb serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a zsíron az előzőleg beirdalt virsliket. Ha szép pirosra sültek, egy tányérra tesszük és alufóliával letakarjuk tálalásig.
A megmaradt zsiradékban megdinszteljük a cikkekre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre az alapra mehet rá a 1,5 cm-es kockára vágott burgonya, és 5 percig tovább pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, és ezzel is pirítjuk 1 percig. Felöntjük tejszínnel és a vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük majoránnával és az aprított petrezselyemmel. 5 perc főzés után jöhet hozzá az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposzta, és az egészet addig főzzük, míg a burgonya és a kelkáposzta meg nem puhul. Amikor megfőttek, belezúdítjuk a lecsepegtetett babot, és még 1 percig főzzük.
Tálaláskor a tetejére halmozzuk a megsült virslit, petrezselyemmel díszítjük és ropogós kovászos kenyeret pattintunk még mellé.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!