A legjobb, ha ki sem nyitod a hűtő ajtaját, amikor ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket elteszed a helyükre!
Krumpli
A krumplit még akkor sem jó ötlet a hűtőben tartanod, ha nincs spájzod vagy pincéd. A hűtőben megfonnyad, gyorsabban romlik, és ki is csírázhat. A legjobb hely a burgonya számára egy jól szellőző, hűvös, sötétebb helyiség, zug.
Paradicsom
A paradicsomot nemcsak felesleges a hűtőben tartanod, hanem egyenesen ártasz is vele. A hűtőben tárolt paradicsom közel sem olyan ízes, mint az, amelyiket az asztalon tartod. Megváltozik az állaga, és ha egy kicsit éretlenebb a paradicsom, a hideg akadályozza az érési folyamatot.
Hagyma
A hagymát sem jó a hűtőben tárolni, mert a krumplihoz hasonlóan könnyen kicsírázhat, de még könnyebben megpenészedhet, megromolhat. A burgonyához hasonlóan a hagymának is a legjobb a száraz, hűvös hely, de a kettőt ne tedd egymás mellé, mert gyorsabban romlanak.
Fokhagyma
A fokhagyma sokkal jobban érzi magát szobahőmérsékleten a konyhapulton, mint a hűtőben. Ha hűtőbe teszed, elveszíti az ízét, és pár nap után romlásnak indulhat. Azt csak mellékesen jegyezzük meg, hogy egy fűszernek sem tesz jót a hűtő, akkor sem, ha friss zöldfűszerről van szó.
Méz
A mézet is inkább hagyd az asztalon vagy a konyhaszekrényben, a lényeg, hogy ne a hűtőben tartsd. A méz kifejezetten sokáig eláll, az íze is tartós, de ha hűtőbe teszed, hamar kikristályosodik, ráadásul az íze is megváltozik.
Déligyümölcsök
Akár ananászról, akár avokádóról vagy banánról van szó, egyiket sem jó ötlet a hűtőbe tenni. A banánt csak abban az esetben érdemes betenni, ha nem akarod, hogy gyorsan beérjen. Ugyanez a helyzet az avokádóval is, amit sokszor még éretlenül árulnak a boltokban, és szükség van arra a hűtőn kívüli 1-2 napra, amíg beérik.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!