Kiderült, kik a döntősök az idei Magyarország Tortája versenyen
Az ország tortája címért komoly alkotásokkal érkeznek a versenyzők, és még komolyabb szabályoknak kell megfelelniük. Utóbbival nem untatnánk titeket túl nagy részletességgel, viszont az mindig izgalmas kihívást jelent, hogy milyen témára kell építeni – vagyis sütni – éppen aktuálisan a kreatív desszerteket.
Idén ez a téma a szuperélelmiszer volt, de nem akármilyen, ezzel a megkötéssel ugyanis arra szeretnék sarkallni a szervezők az embereket, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a hazai alapanyagokra, amik között ugyanannyira megtalálni a tápanyagokban gazdag verziókat, mint a nemzetközi társaik esetében.
Az elvárásoknak megfelelő cukrászati remekművek közül a zsűri hat tortát választott ki, amelyek alkotói indulhatnak a győztesnek járó címért.
És akkor jöjjön, amire mindenki várt, nézzük, kik jutottak tovább:
- ÁRVÁCSKA – Paál Fanni, Kiss Gabriella – Dobay Cukrászda, Budapest
- FEKETE GYÖNGY – Novák Ádám, Domonkos Noémi – REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház, Szeged
- HETEDHÉT – Herbai Ramóna – Forza Italia Kft., Budapest
- MÁKVIRÁG – Kovács Alfréd – Édes Vonal, Vác
- RIGÓFÜTTY – Fodor Sándor – Habcsók Cukrászda, Budapest
- TÖKIBOGYÓ – Szoljár Csaba – Solier Café, Gödöllő
Ha tetszett a Magyarország tortája cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!