A vasárnapi ebédek igazi sztárja, nincs olyan, aki ne szeretné. Az aranyló, belül szaftos, kívül ropogós csirke helyett azonban könnyen kaphatunk túl száraz, vagy nem kellőképp roppanós végeredményt. Íme, a legbiztosabb fortélyok, amelyekkel garantált a tökéletes végeredmény:
Hús
Ahhoz, hogy igazán szaftos fogást kapjunk, célszerű kissé zsírosabb húsrészeket választani, így a comb ideális megoldás. Mivel sokakat zavar a csont, bátran szabaduljunk meg tőle, egy éles kés segítségével könnyedén kifilézhetjük magunk is, de ha nem szeretnénk ezzel vesződni, megkérhetjük a hentesünket.
Panír
Kicsit munkaigényes ugyan, de összehasonlíthatatlanul ropogósabb lesz a végeredmény, ha mi magunk készítjük a morzsát, főként, ha a nagyobbacska szilánkokat sem szitáljuk le. Nemcsak megmentjük ezzel a maradék kenyeret, de az így készült prézli sokáig eltartható.
Zsiradék
A megszokott, semleges napraforgóolaj helyett bátran kísérletezzünk a kissé karakteresebb zsiradékokkal. Ugye, mennyire más volt az íze nagyi csirkéjének? Ennek egyik oka, hogy ő nagy valószínűséggel sertés-, esetleg liba- vagy kacsazsírt használt, de vaj használatával is mesés végeredmény kapunk.
Fűszerezés
A klasszikus só és bors mellett nem számít eretnekségnek más fűszerek használata. Panírozás előtt dörzsöljük be a húst fokhagymával, esetleg szórjuk meg egy kevés zöldfűszerrel vagy chilivel.
Az extrák
Ha pedig mindez nem lenne elég, a panírt is feldobhatjuk különböző fűszerekkel. A szezámmagon túl rengeteg verzió létezik, képzeljük csak el a fokhagymás csirkecombot, aminek a panírjába egy kevés reszelt citromhéj és petrezselyem is került.