Hirdetés
Green Kitchen

Hol egyél jó menüt az Andrássy környékén?

Hirdetés

Hol egyél jó menüt az Andrássy környékén?

Hirdetés
Lassan, de biztosan kezd visszaállni a megszokott rend, kinyitottak az éttermek, az emberek pedig visszatértek a home office-ból a munkahelyeikre. Nyakamba vettem hát az Andrássy út környékét, hogy megnézzem, hol tud jót menüzni az ember (vega) lánya.
Hirdetés

Előre le kell szögeznem, hogy kicsit csalódtam a VI. kerületben. Azt még megértem, ha a külvárosi területeken vagy a kevésbé frekventált belvárosi részeken nem érik egymást az olyan helyek, ahol a vegák is jól tudnak lakni, de a legforgalmasabb (és leghíresebb) budapesti útszakasztól azért ennél többet vártam. Annál is inkább, hiszen tagadhatatlanul egyre többen térnek át a húsmentes táplálkozásra, és itt tényleg egymás hegyén-hátán sorakoznak az éttermek. Na de lássuk, hova volt érdemes mégis betérnem. 

Hoppá! Bistro

Már régóta terveztem, hogy eljövök ide, hiszen Györgyi korábban írt már róluk, és nagyon szimpatikus volt az étlapon szereplő jó néhány tétel (különös tekintettel a borokra :D). Nem is volt kérdés, hogy most végre betérek hozzájuk. Azt érdemes tudni, hogy náluk nem naponta, hanem hetente változik a déli ajánlat, viszont te válogathatod össze, hogy éppen mihez van kedved, ami szerintem sokkal nagyobb szabadságot ad, mintha lenne egy fix A meg B verzió. Az új menüt hétfőn délelőtt teszik fel a honlapjukra és a Facebook-oldalukra. Ez mindig kétféle leves, három főétel és két desszert. Jelentem, sikerült belerohannom ÉLETEM LEGJOBB gyümölcslevesébe! Már az állagával teljesen levett a lábamról, pedig a java még csak ezután következett. Köze nem volt a világos, híg, nyomokban konzervgyümölcsöt tartalmazó borzalmakhoz. Helyette viszont eszméletlenül sűrű, színes, ízgazdag leves került elém, fullra rakva mindenféle bogyós gyümölccsel. Ha tudnám, hogy ez felkerül az á la carte-ra, bármikor boldogan visszamennék érte. Főételként tojásos nokedlit ettem, ami a szokotthoz képest kevésbé volt darabos, de annál krémesebb, mégis könnyű, nagyon ízlett. Pritamin paprikával és metélőhagymával, bevallom, még nem találkoztam tojásos nokedliben, de nagyon jól állt neki. Desszertnek epres gyümölcsrizst választottam, ami az előző versenyzőkhöz képest nem volt annyira extra, de hibát sem találtam benne. A három fogás ára 2890 Ft, de akkor is jóllaktam volna, ha csak 2 fogást eszem, ami 2390 Ft.

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 34.

Menza Étterem és Kávézó

Aki egy kicsit is ismerős a környéken, az tuti, hogy legalább egyszer evett már itt, vagy legalábbis kacérkodott a gondolattal. Ajánlom is őket jó szívvel, korábban az épületben dolgoztam, így gyakran ugrottunk le a kollégáimmal az előre megrendelt ételekért, bár én legtöbbször az állandó étlapról választottam. Nem fogok hazudni, ez valószínűleg így is marad, mert a menüztetésben kicsit csalódtam. Náluk van vega és húsos menü, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy lehet-e kombinálni a kettőt, de csodálkoznék, ha lenne akadálya, hiszen egységáron 1590 Ft-ba kerül. A vega verzió előétele sajtkrémleves volt, aminek nagyon megörültem, hiszen a sajt minden formájáért rajongok. Krémleveshez képest kicsit hígnak találtam, cserébe az íze remek volt. Úgy tippeltem, hogy valamilyen füstölt sajtból készülhetett, jól eltalált fűszerezéssel, nem volt se túl sós, se túl borsos, mennyiségre és hőmérsékletre is patika. A főételként vega pásztorpite volt terítéken, amiről sajnos akarva se tudnék ódákat zengeni. Adagra több volt, mint tisztességes, ízre viszont teljességgel semmilyen. Gombát, répát, zellert és lencsét véltem felfedezni benne, de egyiknek sem volt markánsan elkülöníthető íze, a tetejére kerülő krumplipüré szintén semmi extra. De hogy valami jót is mondjak róla, az erre kerülő pirított rukkola viszont nagyon tetszett. Összességében tehát nem volt rossz, még az is lehet, hogy adnék a dolognak egy második esélyt. Ami miatt ez mégsem fog megtörténni, az a várakozási idő. Tény és való, hogy sok vendég volt, azt se mondanám, hogy a felszolgálók ne igyekeztek volna szemmel láthatóan, de még ezzel együtt is bosszantóan sok idő telt el, aztán még a számlára is vártam vagy 10 percet. Tehát ha a közeli irodából akartam volna beugrani egy ebédre, az átlag félórás ebédszünetbe egészen biztosan nem fértem volna bele. 

Cím: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2.

Fine Bistro

Már a nevéből sejthető, hogy itt nem rántott levest fognak elém tenni paradicsomos káposztával, és valóban. Annál is inkább, hiszen ez az étterem a Hotel Moments részét képezi, így hiába van menü, azért elsősorban a külföldi vendégigényeket igyekeznek kielégíteni. Ez a business lunchon (és az árakon) is érződik. Félreértés ne essék, nincs ezzel semmi gond, ha megéri. Náluk is az összeválogatós rendszer él, ráadásul bőven van miből szemezgetni. A Hoppá!-hoz hasonlóan itt is kérhető 2 vagy 3 fogás, előbbi 2650, utóbbi 3450 Ft-ba kerül. Négy levesből, négy főételből és két desszertből állíthattam össze a nekem tetszőt. Mondjuk, ha néha nem ennék halat, akkor az előétellel bajban lettem volna, így viszont bevállaltam a pisztrángból készült levest. Ebben nemcsak zöldség és hal volt bőségesen, de még pisztrángkaviár is, ami iszonyatosan ízlett. Főétel tekintetében a gombás tagliatellére esett a választásom. Ha lenne még egy napom se tudnék belekötni, főleg mert hatalmas, tökéletesre pirult ördögszekérgomba-darabokkal szórták tele, a szósz zseniálisan krémes volt és a parmezánt se spórolták le. Mint az a képen látszik, adagra sem volt épp kevés, így a leves + tészta kombóval, úgy gondolom, egy felnőtt férfi is jól tudott volna lakni. Viszont annak ellenére, hogy mindössze pár asztalnál ültek rajtam kívül, majdnem annyit vártam az ételekre, mint a közel teltházzal operáló Menzán, amit sehogy nem értettem. Szimpatikus volt cserébe, hogy nemcsak a bejáratnál, de minden asztalon volt kézfertőtlenítő, és olyan asztalokat is többször áttöröltek, ahol nem is volt vendég. 

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 8. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások