Hirdetés
Bespájzolva

Sült krumpli vagy pizza? Itt a sült krumpli pizza!

Hozzávalók

500 g sütni való mirelit krumpli
150 g reszelhető, tömb mozzarella
100 g bivalymozzarella
50 g olasz kolbász
½ fej lilahagyma
150 g passata
friss bazsalikom, oregano
2 gerezd fokhagyma
olaj
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sült krumpli vagy pizza? Itt a sült krumpli pizza!

Nagyon jól tudjátok, hogy szeretünk alapból jó kajákat kombinálni. Nem történt ez másképp most sem, ugyanis Jancsa Jani a szokásos pizzatésztát kicserélte sült krumplira! Így egyszerűbbé és rövidebbé vált az elkészítése, na meg aztán mennyire menő már kimondani, hogy sült krumpli pizzát csináltatok? :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

500 g sütni való mirelit krumpli
150 g reszelhető, tömb mozzarella
100 g bivalymozzarella
50 g olasz kolbász
½ fej lilahagyma
150 g passata
friss bazsalikom, oregano
2 gerezd fokhagyma
olaj
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sült krumplit megsütjük, a csomagoláson található idő 2/3-áig.

Ha ez megvan, egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és elkezdünk egy kört kirakni a krumpliból, odafigyelve arra, hogy egy rétegben, de mindenhová jusson belőle. Ha megtelt a kör, gazdagon megszórjuk a reszelt mozzarellával, hogy a résekbe is jusson, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 8-10 percig, hogy a sajt megolvadjon.

Közben összedobjuk a paradicsomszószt. Felaprított fokhagymát pirítunk kis olajon, felöntjük a passataval, és mehetnek bele az apróra vágott zöldfűszerek, majd 10-15 percig rotyogtatjuk.

Ha kész a “pizzaalap” elősütése, megkenjük a paradicsomszósszal, mehet rá a kolbász, valamint a felkarikázott lilahagyma is. Majd rátépkedjük a bivalymozzarellát, és 180 fokon felső grillen még pirítjuk 5-8 percig, míg kész nem lesz.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások