Hirdetés
Húsvéti menü

Fahéj kisokos! Ti tudjátok mi fán terem?

Ferdinánd tekercs

Az 1920-as évekből.

Epres rakott tejberizs

Hirdetés

Fahéj kisokos! Ti tudjátok mi fán terem?

Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Sokunk kedvenc fűszere a fahéj. Köztudott, hogy már csak egészségügyi okok miatt is megéri fogyasztani, de ezen felül, aaannyi minden finomabb tőle! Jó a kávéba, a szilvás gombócra, a mézes dolgokra, na meg talán az összes létező sütit finomabbá teheti. De a legfontosabb, hogy ha nem létezne, akkor a fahéjas csiga sem létezhetne! Azt meg persze tutira senki nem tudná elviselni.

De tudjátok, hogy honnan ered a fahéj? Hát nem véletlenül nevezhetik fa-héjnak, ugyanis tulajdonképpen egy bizonyos fának a héja, amit persze magyarul inkább kéregnek nevezünk. Ezt a fát mi fahéjfaként ismerhetjük, amely a cinnamomum növénynemzetség egyik legismertebb faja. Ennek a belső kérgében található az általunk olyannyira kedvelt fűszer.

Így néz ki az átlagosnak tűnő fa:

Forrás

Itt pedig már látszik, hogy miért is nem annyira átlagos:

Forrás

Köztes állapotában ilyen formát ölt:

Ezután szépségszalonba illő precizitással erre szakosodott emberek leborotválják a kérgeket és így születik meg a fűszer már ismertebb formája, a kunkorodó, botra emlékeztető egész fahéj. Na és ilyenkor jön a rácsodálkozás része, hogy “Jéé, de hát ez tényleg kicsit úgy néz ki, mint egy kéreg! :O ”

Forrás

Na, most már tudjátok, hogy honnan is származik ez a király fűszer, ami nélkül mi például biztosan nem tudnánk elképzelni az életünket. Ha ti is szeretitek a fahéjat, akkor készítsétek el mondjuk ezt az ütős fahéjas csiga receptet és igyatok hozzá egy jó cappuccinot fahéjszórással a tetején.

Fotó: Fördős Peti

 

Forrás: https://www.buzzfeed.com/

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások