Hozzávalók
- 700 g pulykamell
- 2 db salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 - 3 dl tejszín (zsíros)
- 1 ½ - 2 dl száraz pezsgő
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 marék előfőzött gesztenye (akár mélyfagyasztott, akár zacskós tartósított)
- friss petrezselyem
- só, bors
Pezsgős-gesztenyés pulykaragu
Hozzávalók
- 700 g pulykamell
- 2 db salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 - 3 dl tejszín (zsíros)
- 1 ½ - 2 dl száraz pezsgő
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 marék előfőzött gesztenye (akár mélyfagyasztott, akár zacskós tartósított)
- friss petrezselyem
- só, bors
A sózott, borsozott, csíkokra vágott húst több részletben egy kis olajon előpirítjuk, majd félretesszük őket. Visszavesszük a lángot és a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, amin megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a pezsgővel és hagyjuk, hogy kb. a fele epárologjon, és egy jó kis intenzív eszencia alakuljon ki. Visszapakoljuk a húsokat, kissé sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, mellé dobjuk a kakukkfüvet és kb. 40 percig, alacsony lángon, fedő alatt hagyjuk puhára főni. Ha nagyon elfőtt volna a levét, akkor egy kis tejszínnel vagy vízzel megtoldjuk. Az utolsó 10 percben beledobjuk az előfőzött gesztenyét is. Rizzsel tálaljuk és friss petrezselyemmel szórjuk meg.