Hozzávalók
- 2 szelet pulykamell
- só, bors
- szerecsendió
- 1 tk dijoni mustár
- 2 szelet sonka
- 100 g trappista sajt
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 400 g sült krumpli
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 2 szelet pulykamell
- só, bors
- szerecsendió
- 1 tk dijoni mustár
- 2 szelet sonka
- 100 g trappista sajt
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 400 g sült krumpli
- 1 csokor petrezselyem
A pulykamelleket egy folpack alatt húslapítóval kilapítjuk (vagy finoman kiklopfoljuk), sózzuk, borsozzuk, megkenjük a dijoni mustárral (a szeletek szélét kihagyjuk), ráfektetjük a sonkát, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és egy kis szerecsendiót reszelünk rá. Feltekerjük és hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Nem túl forró, kb. 160 fokos, bő olajban 8 perc alatt aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, 3-4 perc pihentetés után felszeletelve, sült krumplival tálaljuk.
Ha tetszett a cordon bleu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!