Hirdetés
Green Kitchen

Megjelent a Karantén Kantin: 20 sztárséf szakácskönyve, amit jelképes adományért tudsz letölteni

Hirdetés

Megjelent a Karantén Kantin: 20 sztárséf szakácskönyve, amit jelképes adományért tudsz letölteni

Hirdetés
Hatalmas összefogással megszületett a Karantén Kantin – egy szakácskönyv mindenkiért című jótékonysági receptkötet, amelyet képletes adományért cserébe tudtok letölteni. A szakácskönyvben Fördős Zé receptjeit is megtaláljátok.
Hirdetés

Alig egy hét alatt született meg egy fantasztikus szakácskönyv, ami a médiában gyakran megjelenő séfek és gasztronómiai szereplők munkája. 20 gasztroarc közel 100 receptje található benne, nagy segítséget nyújt azoknak, akik otthon rekedtek a családjukkal és nap mint nap a tűzhely mellett állnak. 3 ezer forintos jelképes adományért cserébe megkapod a digitális, 40 receptet tartalmazó, 100 oldalas Karantén Kantin szakácskönyvet, amit húsz kedvelt sztárséf jegyez.

Különleges könyv, ami mindenkinek segítség

Ez a szakácskönyv azonban másban is különleges: a teljes bevételt a frontvonalban dolgozó orvosok és nővérek étkezésére fordítják. Első célként azt szeretnék kitűzni, hogy a Rókus Kórház karanténban lévő dolgozói is átélhessék a húsvét örömét. A húsvéti csomagot és ételeket a kedvezményezett kórházak dolgozóinak a válsághelyzet által szintén komolyan érintett, elsősorban családi éttermek/pékségek/cukrászdák biztosítják. Ez segítség ezeknek a kisvállalkozásoknak is, hogy túléljék ezt a válságos időszakot. A Karantén Kantin tehát egy olyan jótékonysági célú szakácskönyv, melynek megrendelésével egyszerre segítesz kórházi dolgozókon, családi éttermeken, rászorulókon és bővítheted receptgyűjteményedet is a karantén alatt.

“Összefogásunkkal szeretnénk hangot adni annak, hogy mennyire nagyra becsüljük az egészségügyi dolgozók helytállását ebben a nehéz helyzetben, és hogy ebben a bizonytalan időszakban milyen fontos számunkra is az „együtt” kifejezés valódi tartalma “ – írja Mautner Zsófi, az egyik  főszervező. 

“Nem volt kérdés, hogy én is beszállok, hiszen ezzel a kezdeményezéssel egyszerre több helyen is tudunk segíteni: az egészségügyben dolgozó fantaszitkus embereknek, a nehéz helyzetben lévő vendéglátósoknak, na és persze azoknak is, akik az adományért cserébe letöltik ezt a szakácskönyvet. Ők ugyanis elismert gasztrós arcok receptjeit próbálhatják ki otthon, biztonságban” – mondta el Fördős Zé. 

Összefogással született

Szakmai partnerük a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, ők a hiteles garancia arra, hogy jó helyre megy a segítség. Alapítványi partnerük pedig a segítő munkában óriási tapasztalattal bíró Budapest Bike Maffia. Az online szakácskönyv gyönyörű dizájnjáért Hitka Viki képzőművész felel. 

A 100 oldalas, 40 receptet tartalmazó online szakácskönyvhöz és minden részletes információhoz a honlapon tudtok hozzájutni, de érdemes követni a Karantén Kantin Szakácskönyv FB oldalát is, ahol beszámolnak az eredményekről és további hírekről.

A szakácskönyvnek közreműködő séfek: Fördős Zé, Sárközi Ákos, Rácz Jenő, Gáspár Bea, Wossala Rozina, Krausz Gábor, Wolf András, Vomberg Frigyes, Gianni Annoni, Havas Dóra, Marton Adrienn, Pataky Péter, Kovács Lázár, Bernáth József, Steiner Kristóf, Lakatos Márk, Vajda Pierre, Rákóczi Feri, Mautner Zsófi, Jókuti András. 

A kezdeményezés sikerét a Budapest Bike Maffia segíti, a projekt velük közös együttműködésben valósul meg, a támogatások így a leginkább nélkülöző embereknek is segítenek. A Budapest Bike Maffia 2011-ben jött létre: célja a rászoruló családok, szociális intézmények ellátása. Ételadományok elkészítésével és gyűjtésével is foglalkoznak.

Ezen a linken tudod letölteni a Karantén Kantin szakácskönyvet!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások