Hirdetés
Green Kitchen

Megvalósította gyerekkori álmát és kávézót nyitott

Hirdetés

Megvalósította gyerekkori álmát és kávézót nyitott

Hirdetés
Szinte mindannyian azt tervezzük, hogy majd egyszer megvalósítjuk az álmainkat, megtanulunk repülőgépet vezetni, elvonulunk vidékre egy lovas farmra, vagy körbeutazzuk a földet. Így volt ezzel Rabatin-Buru Éva is, aki 16 évig dolgozott multis környezetben, és közben érlelődött benne a gondolat, hogy szeretné megvalósítani gyerekkori álmát, egy kávézót.
Hirdetés

Az ötlet évekig formálódott a fejében, hiszen Éva olyan kávézót akar, ami egyben egy szuper közösségi tér is. Nem volt egyszerű lépés, de második gyermekük születése után úgy döntöttek a férjével, hogy belevágnak, és minden megtakarított pénzüket álmaik kávézójába fektetik. Éva közben kitanulta a grafikus szakmát is, egyre többet foglalkozott tervezéssel, idén egyébként a diplomáját is megszerzi tipográfia szakon. Mindenképpen olyan helyet szeretett vola kialakítani, amiben össze tudja hozni két szenvedélyét: a kávét és a grafikát. Így nyitott meg  3 hete a Fabrik nevű multifunkcionális hely a Visegrádi utcában, ami egyszerre működik specialty kávézóként és kreatív közösségépítő térként.

Fotó: Hartyányi Norbert

A tulajdonos azt mondja, akkor pecsételődött meg végleg a sorsuk, amikor rátaláltak az amerikai Synesso csapatára, egy családi vállalkozásra, akik kézzel rakják össze minden egyes eszpresszó gépüket. Éva azonnal beleszeretett az új, Synesso S200-as gépbe, és rögtön elhatározta, hogy neki kell egy ilyen gép, annak ellenére, hogy Magyarországon még sehol nem használják ezt a típust.

Éva a Synesso család műhelyében. Fotó: Rabatin-Buru Éva

Mivel egy ilyen gépet kezelni sok odafigyelést igényel, kiutaztak Seattle-be a Synesso csapatához, ahol a szemük előtt rakták össze a kávégépet, ami most a Visegrádi utcába betérő vendégeket szolgálja ki. Összeismerkedtek a család minden tagjával, és végigkövették a  kávégét épülését is. Közben örökre szóló ismeretségekre tettek szert helyi, amerikai művészekkel, és grafikusokkal, egyiküktől még egy betűtípust is vásároltak, ami a logóban köszön vissza.

Fotó: Hartyányi Norbert

A kávé mellett azonban legalább annyira fontos a közösség építése, ezért a Fabrikban rengeteg workshop indul, amelyek többsége a művészethez és grafikához kapcsolódik majd. Éva irodája a Fabrik galériáján helyezkedik el, ahol arculattervezéssel és egyéb grafikai munkákkal foglalkozik. A workshopok februártól indulnak, az első egy kalligráfiai workshop és egy grafikai, rajzolós műhely egy Budapesten élő, holland illusztrátor lánnyal. A jövőben könyvkötő workshop, borcímke tervezés, farmerdzseki tervezés és kávés workshopok is lesznek. Emellett minden hónapban lesz egy Ladies Night nevű kifejezetten nőknek szóló rendezvény, amin egy pohár bor mellett lehet beszélgetni és rajzolni.

Fotó: Hartyányi Norbert

Persze a workshopokon kívül a Fabrik főleg specialty kávézóként üzemel, annak minden ismertetőjegyével együtt. A kávékat az angol Workshop és a magyar Racer Beans pörköli nekik világosra. Nem csak presszó, hanem filteres kávékat is lehet kérni, a pressző 500, a cortado 600, a V60 filterkávé pedig 900 Ft-ba kerül. A kávéhoz Sallay Fanni, azaz a Cakeshop készíti a sütiket és kekszeket, a péksütemények a Marmorstein pékségtől, a szendvicsek az általunk is bemutatott Budai pékségtől érkeznek, míg a reggeli kence menü a Csillaghegyi megállóból, Óbudáról.

Fotó: Hartyányi Norbert

A Fabrik egy remek hely lett a Visegrádi utcában, és bár nem mondhatjuk, hogy kevés lenne a specialty kávézó a városban, (sőt), a Fabrik mégis tud újat mutatni. Egyrészt nem a fősodorban, hanem egy kedves, eldugott helyen helyezkedik el, ami pedig jelentősen megkülönbözteti más kévézóktól, hogy bármikor érkezzünk, a tulajdonos egészen biztosan ott ül majd.

Fabrik, Visegrádi utca 14.

Borítókép: Gulyás Szilvia
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások