Különdíjat nyert a magyar csapat a Bocuse d’Or európai döntőjében
A csapat tagjai Kelemen Roland séf, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető voltak. Délelőtt 11-kor álltak rajthoz, hogy lenyűgözzék a bírákat. Összetettben sajnos nem jött össze a dobogó, a 6. helyen végzett a magyar válogatott, jó hír viszont, hogy így is készülhetnek a Bocuse d’Or 2025-ös megmérettetésére, ahova az első tíz helyezett kvalifikálta magát. Az első három helyen az északi országok végeztek: 1. Dánia, 2. Svédország, 3. Norvégia.
A legjobb tál Dalnoki Bencééké lett!
Nincs miért csüggedni, a legjobb tálat összehozta a csapat. Ennek egyik részét egy Norvégiában őshonos tőkehalból, valamint fröyai fésűkagylóból kellett elkészíteni. Köretnek viszont magyar alapanyagokat használtak, mint a tokaji bor vagy a makói hagyma.
A hús téma esetében rénszarvasfartő, -nyelv és -lábszár került felhasználásra, valamint egy skandináv különlegesség, az akvavit, ami egy gyógynövényes, fűszeres alkoholos ital. A csapat ezt is magyaros környezetbe ültette: különleges piros bogyókkal, sommal és magyar kacsamájjal párosította, valamint a nagymamáink konyhájából ismert gombóc is visszaköszön a tálon.
Tavaly dobogós lett a magyar csapat a Bocuse d’Or döntőjében
2023-ban a lyoni versenyen bronzérmes lett a válogatott. Az az eddigi legjobb magyar helyezés. A csapat felkészítésében akkor és idén is Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes vett részt.
Nyitókép: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület
Ha tetszett a Bocuse d’Or európai döntőjéről szóló cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!