Aki családos ember, biztosan szembesült már azzal, hogy relatíve nehéz hétvégén olyan helyet találni, ahová akár a gyerkőccel is lehet menni, mégsem fognak csúnyán nézni a pincérek, ha nyakonöntik őket egy tál zsírkrétával. A Sophie & Ben erre a kérdésre nyújt egy választ, ráadásul nem is akármilyet.
Az idén ősszel, az ex-Varieté helyén újranyílt bisztró ugyanis azt tűzte a zászlajára, hogy ne kelljen már azért kihagyni ezeket a remek éttermi élményeket, mert a gyerek nem bír a fenekén megülni öt percig, így hétvégente a bisztró egy kifejezetten gyermekbarát hellyé avanzsálódik át, a környék legnagyobb örömére. Például van egy játszósarok is, mindenféle izgalmas dologgal, melyeket nyugodtan lehet használni, megenni, és még ezernyi izgalmas dolgot csinálni velük.
Ennek megfelelően a felnőtt menü mellé minden további nélkül rendelhetőek a kicsiknek is személyre szabott ételek, melyek mind külsejükben, mind ízvilágukban megfelelnek nekik. Természetesen a felnőtteket sem hagyták magukra, és mivel jómagam is ebbe a kategóriába tartozom, rendeltem is a nekik szóló étlapról.
Fontos tudni, hogy az a la carte menü mellett minden hétköznap délben lehet menüt is kérni, melyből egy fogás 1190, ha kettőt kérünk, az 1490, ha pedig az előétel+főétel+desszert kombóra mennénk rá, akkor sem kell többet fizetnünk, mint 1790 forint, ami több, mint kiváló ajánlat. 10-ből 9 környékbeli irodista ezt ajánlja, úgyhogy siessetek, mert különben nem fog hely jutni délidőben, aztán lehet mindenkire mutogatni, én szóltam.
Ha az ebédet nem is, a vacsorát mindenképp érdemes lehet leöblíteni valami jófajta magyar kézműves sörrel, melyből két fajtát kérhetünk csapolva, valamint további tizet üvegesen. Anya, ha nem szeretne sörözni, akkor tolhat egy jó pálinkát is, lekísérve egy házi limonádéval, mondjuk egy jó kis gyömbéressel.
Eleget beszéltünk már minden másról, jöjjenek az ételek! Kezdésnek egy jalapenos sajtkrémlevest rendeltem, tortilla chipssel. Ez hatalmas nagy királyságot takar, ráadásul nincs is semmi kispórolva belőle, sűrű, meleg, comfort food, tökéletes egy ilyen őszies, hideg időben.
A második fogás nem is lehetett volna más, mint egy jófajta steak – természetesen kérhetünk remek burgereket, és különleges pulled pork szendókat is, de én most valami másra vágytam. Hát, meg is kaptam, mert ez az argentín bélszín steak bizony gyakorlatilag tökéletes. Mindenki olyan átsütöttséggel kéri, ahogy szeretné, az enyém rare-medium lett, és azt mondom, ennél jobban ne is süttessétek meg, mert vétek. Elképesztően finom, omlós, és persze laktató.
Köretnek egyrészt kevert salátát, valamint házi vágású rozmaringos sült burgonyát kínálnak mellé, ez utóbbi belül puha, kívül ropog, és ha rám hallgattok, kértek még egy kis mustármártást is hozzá, ami a zöldbors-öntet mellett a második legjobb dolog a világon, amibe egy krumpli kerülhet.
Ha még bírunk enni, akkor jöhet a desszert. Itt nem bírtam magammal, és kettőt is kértem.Az egyik az angol kalácspuding lett, és ez kábé pont olyan, mint amilyennek gondoljuk, puha, édes, rajta egy gombóc fagyival.
A másik, amely nálam nyert, a mágosguba – de torta formában! Na, én a mákot alapból imádom, de amit itt műveltek ezzel a klasszikus desszerttel, azt leírni sem lehet, egy tökéletes magyar retro desszert kelt ezáltal új életre.
A Sophie & Ben Bistrot tudom mindenkinek ajánlani, legyen szó akár egy munkahelyi ebédről, egy jó vacsoráról, sörözésről bárkajával, vagy épp hétvégi, családi megmozdulásról, ahol a família minden tagja talál magának valót. Irány tehát a hatodik kerület!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/sophiebenbistro